Стотици чанове ще огласят  Благоевград по време на Кукерски игри

...
Стотици чанове ще огласят  Благоевград по време на Кукерски игри
Коментари Харесай

В седмицата на прошката – Кукерски игри в Пиринско

Стотици чанове ще огласят  Благоевград по време на „ Кукерски игри в Пиринско 2022 “.

На 6 март /неделя/ от 10.00 часа кукерите ще показват своите маскарадни костюми на пл. „ Георги Измирлиев “, като събитието ще стартира с празнично шествие, което ще тръгне от постройката на Съдебна палата – Благоевград. Демонстрацията ще продължи по основната улица „ Тодор Александров “ и ще стигне до площада пред постройката на Общината, където ще има издигната сцена.

По предложение на кмета Илко Стоянов игрите ще се проведат в седмицата на прошката.

За събитието са поканени и групи от Благоевградска област. По време на „ Кукерски игри в Пиринско 2022 “ ще се извие най-дългото хоро. То ще бъде водено от отбор „ Пирин “ в центъра на града.

В събитието ще вземат участие 12 групи от общината, измежду които Грамада 1 и 2 група, село Покровник, село Лешко, село Логодаж, Плаж махала, кв. „ Струмско “, село Падеж, село Зелен дол, III квартал, I квартал, село Изгрев (изброените групи не са в реда на дефилиране).

По концепция на общинското управление за жителите от дребните обитаеми места и крайните квартали на града, ще има проведен безвъзмезден превоз.

През месец януари „ Кукерски игри в Пиринско 2022 “ бяха отсрочени заради епидемиологичната конюнктура в страната и високия брой заболеваемост от Ковид-19.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР